Workshop Hersenwerk voor honden

 In programma

Leer met deze workshop Hersenwerk voor honden hoe je met eenvoudige middelen en spelletjes het leven van je hond(en) uitdagender kan maken, en voorkom hiermee verveling en ongewenst gedrag!

Wolven zijn een groot deel van de dag bezig met voedsel bemachtigen, hun jongen verzorgen, de sociale banden in de roedel onderhouden en hun territorium inspecteren en bewaken. Onze huishonden hebben wat dat betreft een saai leven, ze hoeven niet te werken voor hun eten en de sociale banden zijn vaak beperkt tot de baasjes en misschien één of twee andere honden. Met zijn vaardigheden wordt nauwelijks iets gedaan, terwijl een hond juist graag (samen)werkt.

Het idee van Hersenwerk is dat de hond, geconcentreerd en op zijn eigen manier het ‘lekkers’ of ‘leuks’ gaat zoeken. Dit doet hij door zijn neus te gebruiken. Met zijn neus traceert hij zijn beloning. En dan gaat hij ontdekken en nadenken over hóe hij het lekkers of leuks kan bemachtigen.

Deze presentatie en workshop, Hersenwerk voor Honden, is een geweldig alternatief om de vaardigheden van je hond te benutten én om lekker samen te werken!

Op zondag kun je op de Barking Braderie bij de stand van 5050shopSDB snuffelmatten en ander hersenwerk voor honden kopen, waarvan 50% van de opbrengst naar o.a. de dieren in het asiel van Orasje, Bosnië gaat!

doggy_days_2019-242
hersenwerk-2