Behendigheid met het Gilde van Hondentrainers

 In programma

De hondentrainers van Het Gilde van Hondentrainers zullen tijdens doggy days uitleg, instructies en begeleiding geven in Behendigheid (ook wel aquility genoemd) voor beginners en gevorderden!

Behendigheid is echt een kwestie van teamwork tussen jou én je hond. Samen met je hond leg je een parcours van verschillende hindernissen zo snel mogelijk en zonder fouten af. Jij begeleidt en je hond neemt de hindernissen zo zelfstandig mogelijk.

Behendigheid is geschikt voor alle honden, ongeacht het ras. Bij deze vorm van sport staat het contact tussen baas en hond centraal. Het enthousiasme komt als vanzelf. Behendigheid geeft veel plezier voor hond, baas en publiek!

Tijdens de workshops gaan we spelenderwijs aan de slag met de toestellen en proberen we zoveel als mogelijk rekening te houden met de ervaring die u heeft met deze fantastische sport. Denk hierbij aan speloefeningen, maar ook aan oefeningen waarbij de hond zich bewust wordt van zijn of haar vier poten en hoe deze vervolgens onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden.

Ogenschijnlijk misschien wat gekke oefeningen maar ontzettend leuk om te doen. Het gaat er om dat u kunt snuffelen aan de discipline behendigheid, en dat wij u hopelijk enthousiast kunnen maken over deze manier van samenwerken met uw hond.

doggy_days_2019-166
behendigheid-2